Bayburtlu hemşerileriler Stuttgart’ta sahurda buluştu

Bayburtlu hemşerileriler Stuttgart’ta sahurda buluştu Mustafa Karaman- – Post Aktuel-BHA Gurbet elde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Avrupa’nın ve de Almanya’nın her yerinde toplu iftar ve sahur yemekleri düzenlenirken Stuttgart Bayburt Kültür, Spor ve Dayanışma Derneği tarafından ‘Haydi Gadam sahura’ adlı program da yerini aldı. Ramazan boyunca derneklerinde hemşerileri ile gerçekleştirilen sahur programına sadece Bayburtluların gelmediği...

Bayburtlu hemşerileriler Stuttgart’ta sahurda buluştu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburtlu hemşerileriler Stuttgart’ta sahurda buluştu

Mustafa Karaman- – Post Aktuel-BHA

Gurbet elde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Avrupa’nın ve de Almanya’nın her yerinde toplu iftar ve sahur yemekleri düzenlenirken Stuttgart Bayburt Kültür, Spor ve Dayanışma Derneği tarafından ‘Haydi Gadam sahura’ adlı program da yerini aldı. Ramazan boyunca derneklerinde hemşerileri ile gerçekleştirilen sahur programına sadece Bayburtluların gelmediği diğer illerden gelen dostlar da iştirak ettiler. Stuttgart Bayburt Kültür, Spor ve Dayanışma Derneği ‘Ramazan ayını fırsat bilerek’ halk arasındaki birlik ile beraberliği, dostluk ve kardeşlik ortamını sağlamak için kurduğu sahur sofralarında katılım her zaman üst seviyede oldu.

Ramazan boyunca aynı sofra etrafında buluşan Bayburtlular ve dostları, coşku dolu akşamlar yaşadılar. Ramazan boyunca dernek yönetim kurulu üyesi Kürşat Akbaş ve ekibinin tarafından hazırlanan sahurda çay, kahvaltı ve yemek vatandaşlara ikram edildi. Öte yandan bu yılki Ramazan’ın son sahur yemeğini Murat ve Fırat Kılbaş kardeşler verdiler. Murat ve Fırat Kılbaş kardeşler, “Geçen sene babamızı ahrete yolcu ettik. Hem onun ruhuna hem de geçmişlerimizin ruhuna niyet ederek bu yemeği seve seve üstlendik. Dernekler birleştiricidir. Bu tür organizelerle kültürümüzü ve dinimizi bir araya getirerek yaşamaya bir vesile oluyor.

Bizim için sahur programına katılmak daha farklı ve güzel bir gece oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”  şeklinde duygularını ifade ettiler. Ramazan boyunca derneklerinde tatil ve hafta sonları sahur yemeklerinin organize edildiğini belirten Dernek Başkanı Cem Sultan Demirhan, “Bölgemizde ve Almanya genelinde Ramazan’da insanlarımız genelde toplu iftar yemeklerinde buluşuyor. Birçok sivil toplum örgütlerinin açtığı iftar noktalarıyla ramazan ayının dolu dolu geçirdik. Biz de burada bir farklılığı da ortaya koymak istiyoruz.

Gurbette, hemşerilerimizle ve de bütün insanlarımızı mübarek Ramazan’ın manevi ikliminde iftarın dışında birde sahurda bir araya getirerek onlarla birlikte bu manevi hazzı ve feyzi beraber yaşamak istedik” diye söyledi. Sahura katkıda bulanan ve katılan herkese çok teşekkür ettiğini belirten Başkan Demirhan, “Biz de burada hemşerilerimizi Ramazan boyunca akşamları yani teravih namazından sonra sahurda aynı sofra etrafında buluşturduk. Vatandaşlarımızın camilerde gecenin geç saatine kadar kaldıklarını da düşünerek Müslümanları aynı sofra etrafında, kardeşlik esası üzerine bir araya getiriyoruz. Gayemiz birlik ve beraberliği pekiştirmek ve alışa gelmiş faaliyetlerle değil farklı programlarla toplumu bir araya getirmek istedik” dedi.

Bayburtlu hemşerileriler Stuttgart’ta sahurda buluştu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.